Tények este teljes adás, 2024. május 14., kedd (2024)

DRÁMAI - Drogos férje elől menekült gyerekeivel a Füzesabonyban megölt édesanya, de a férfi kinyomozta, hová szökött és brutálisan kivégezte. Az áldozat családja exkluzív interjút adott a Tényeknek. - CSERBENHAGYÁS - 17 éves tinilányt ütöttek el egy békéscsabai zebrán, a gázoló megállás nélkül továbbhajtott. Kiderült, hogy többen is ültek a kocsiban, de senki nem hívott mentőt, a sofőrt elfogták. - ÍTÉLET - Azt a pénzt akarta visszafizetni, amit az előző munkahelyéről elsikkasztott, ezért rabolta ki az újbudai dohányboltot a kötözős rabló. Egy biztonsági kamera is felvette a lopást, kedden gyorsított eljárásban ítélték el.

Megosztás Facebookon

Megosztás Twitteren

Megosztás emailben

2024. május 14. 22:43

Videós tartalmak

Tények teljes adás, 2024. június 29., szombat

BÜNTETŐFÉKEZÉS - Hatalmas balesetet okozott egy büntetőfékező sofőr az M0-áson Csömörnél, majd elmenekült, két autó csapódott egymásnak miatta, egyikük fedélzeti kamerája felvette a karambolt, az egyik vétlen sofőr kórházba került.ÁMOKFUTÁS - Családi vita után támadt rendőrökre egy pár, a szomszédok hívták a járőröket, a nő egyiküket megrúgta, a férfi téglát dobott feléjük és baltával fenyegette őket, a szomszédok szerint nem először támadt rendőrökre.ŐRJÖNGÖTT - Nyugdíjasokat gyerekeket fenyegetett késsel egy ámokfutó Salgótarjánban, sokan napokig nem mertek kimenni az utcára, végül elfogták a középkorú férfit, egy megfenyegetett áldozat testvére nyilatkozott a tényeknek.

Többszáz bográcsban főtt a birkapörkölt

Több száz bográcsban főtt egyszerre a kunsági birkapörkölt a huszonhatodik karcagi Birkafőző Fesztiválon. A kunsági birkafőzés hagyománya Hungarikum, és a UNESCO is felvette a szellemi kulturális örökségek közé. A résztvevők szerint az itteni pörkölt íze semmihez nem hasonlítható, azt mondják, még az sem mindegy, hogy milyen talajról legel a birka. A fesztiválra idén is több ezren érkeztek.

Orbán Viktor: Árulás és újratervezés

Az európaiak változást akartak, de a brüsszeli bürokraták elárulták őket, miután Manfred Weber Néppártja összefogott a szociáldemokratákkal és a liberálisokkal. Erről a miniszterelnök írt véleménycikkében a Magyar Nemzetben. Orbán Viktor szerint a jobboldalnak kell most képviselnie a választókat, ezért továbbra is azon dolgoznak, hogy erős jobboldali frakciókat építsenek Brüsszelben.

Autójában ülve zúzta halálra az oszlop

Meghalt egy férfi amikor rászakadt a tető Újdelhi fő repülőterén. Az áldozat az autójában ült, amikor leomlott a tető és egy oszlop rádőlt a kocsijára. Hatalmas volt a pánik, nyolc ember megsérült, járatokat töröltek és a vizsgálatok idejére lezárták a repülőteret. Valószínűleg a rengeteg eső miatt rogyott meg a tető. A tragédia sokakat felháborított, az épületet ugyanis nemrég újították fel, több milliárd rúpiás költséggel.

Cunamiriadót adtak ki a földrengés után

Nagyon erős, 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Perut. Több térfigyelő kamera is készített erről felvételt, jól látszik, hogy milyen hatalmas erővel rázta meg az autókat és az utcákat. Több helyen sziklaomlást is okozott, és rengeteg út beszakadt vagy eltorlaszolta a törmelék. A rengések után az országban cunamiriadót is kiadtak, de ezt később visszavonták, bár szakértők szerint egyes partszakaszokon több méteres hullámokra is lehet számítani.

Felnőttek is kérhetik az ismétlő oltást

Átterjedt a szamárköhögés Magyarországra, bár szakemberek szerint járványtól még nem kell tartani. A betegség a csecsemőkre a legveszélyesebb, és akár halált is okozhat. Két hónapos korban adják be először az ingyenes és kötelező védőoltást ellene, de szakemberek szerint felnőttek is kérhetik az ismétlő oltást, a vakcinák hamarosan kaphatók lesznek a patikákban.

Nyílpuskával lőtte nyakon a rendőrt

Nyílpuskával lőttek meg egy szerb rendőrt az izraeli nagykövetség előtt Belgrádban. Információink szerint a támadó először arról kérdezősködött, hogyan juthat el a múzeumba, majd fogta a puskát és a rendőr nyakába lőtte a nyilat. A férfinek volt annyi ereje, hogy fegyvert rántson, rálőtt a támadóra, aki belehalt a sérüléseibe. Ezután a rendőrt a szerb főváros sürgősségi kórházába szállították, hogy kivegyék a nyakából a nyilat. A lövöldözőt még nem azonosították de lehet, hogy az iszlamista vahabita mozgalom egyik tagja követte el a támadást.

Berobbant a hőség, 38 fok is lehet

Visszatért hétvégére a kánikula, szinte az egész országban másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Szombaton 34 fok körüli hőmérsékleteket mértek országszerte. A hőségben sokan strandoltak vagy árnyékos helyeken hűsöltek. vasárnap délben akár negyven fok is lehet ráadásul az UV sugárzás is extrém erős lesz, szakemberek szerint akinek nem muszáj, ne maradjon sokáig a tűző napon.

Letarolta a kocsit, majd elhajtott

Videóra vette egy autó fedélzeti kamerája, ahogy egy motoros több mint 100 kilométeres sebességgel a sárvédőjének csapódott Nagymaroson. A sofőr éppen kanyarodni akart, azt mondta, a visszapillantóba is belenézett, de akkor még többszáz méterre volt tőle a motoros, ezért indult el, de a száguldó motoros belerohant. Ráadásul meg sem állt, hogy megnézze, nem sérült-e meg valaki a kocsiban, csak egy kilométerrel arrébb lassított mert a motor megsérült az ütközésben.

A leállósávban biciklizett a sztrádán

Az M7-es autópályán biciklizett egy férfi, centikre az autók mellett, a hajmeresztő szabálytalanságról videó készült. Szakértők szerint rendkívül veszélyes, amit a biciklis csinált, óriási szerencséje volt, hogy nem történt baleset. Korábban az M2-esen, és az M1-esen is készült már hasonló videó biciklis ámokfutókról.

Kiszúrták az autógumikat, milliós a kár

25 parkoló autó kerekét szúrta ki két férfi egyetlen éjszaka Érden. A legtöbb kocsi összes gumiját tönkretették, sőt volt amilyeket meg is karcolták, erről egy térfigyelő kamera felvételt is készített. Mivel az utcában egy autókereskedés is működik, eladó vagy vizsgára váró autók abroncsait is kiszúrták a vandálok, akiket a videó alapján keres a rendőrség. Később ha elítélik őket, akár börtönbe is kerülhetnek, mert több milliós kárt okoztak.

Tények este teljes adás, 2024. május 14., kedd (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6342

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.