Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (2024)

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (1)

Naast de traditionele capsule hotels, ryokan en budget hostels kan je in Tokyo ook uitstekend terecht in een normale hotels. De gigantische metropool heeft hotels in alle soorten, kleuren en maten. Kijk maar eens naar dit Godzilla hotel. Daarnaast kan je ook slapen in de meest luxueuze en duurste hotels ter wereld. Deze slaapplekken zijn van alle gemakken voorzien maar kosten wel een flinke duit. Wij hebben een aantal leuke en gezellige hotel tips op een rij gezet die een gunstige locatie in het centrum hebben waardoor je gemakkelijk de bezienswaardigheden kan ontdekken.

Top 5 hotels in Tokyo

Dit zijn de top 5 hotels in het centrum van Tokyo. Hier slaap je gerust lekker en zal niks qua luxe ontbreken.

#1 The Tokyo Station Hotel *****

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (2)

Midden in het hart van de stad ligt het Tokyo Station Hotel pal naast het belangrijkste station. Tevens op steenworp afstand van het Keizerlijke Paleis, Electric Town en het winkelparadijs Ginza.

Het Tokyo Station Hotel is een prachtig hotel met een klassiek Europees uiterlijk. De Kamers zijn modern ingericht maar weten de klassieke sfeer toch vast te houden. Het hotel is in 2012 geheel opgeknapt en van alle luxe gemakken voorzien. Het hotel is ook een stukje cultureel erfgoed van Japan! De stijlvolle franse restaurants en hippe bars maken het één van de meest gewilde slaapplekken in Tokyo.

Het hotel krijgt een 9.3 van 750+ beoordelaars op booking.com.

> Boek nu

#2 The Capitol Hotel Tokyu *****

Misschien wel het meest centrale hotel van Tokyo is het capitol Hotel Tokyu, een stijlvol en modern hotel dat volledig is ontworpen door de bekende architect/kunstenaar Kengo Kuma. Het hotel ligt op het landenpunt van de wijken Shibuya, Shinjuku, Minato en Chiyoda, centraler kan niet! Je kan hier terecht in drie prachtige restaurants, een binnenzwembad met uitzicht over Tokyo en elke hotelkamer heeft ook een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn voorzien van alle luxe gemakken zoals grote flatscreentv’s en een gigabadkamer. Ontspannen kan in de Carju Rajah TIADO spa of in het fitnesscentrum.

Het hotel krijgt een 9.3 score uit 550 beoordelingen op booking.com.

> Boek nu

#3 Hilton Tokyo Odaiba *****

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (4)

Hotel Hilton Tokyo Odaiba heeft waarschijnlijk het mooiste uitzicht over de baai van Tokyo en de skyline. Daarbij komt dat het hotel maarliefst 10 verschillende eetgelegenheden heeft waarvan de helft van dit prachtige uitzicht kan genieten. Het Hilton vijfsterren hotel heeft een groot fitnesscentrum, buitenspa-bad en de kamers zijn van alle luxe voorzien. Het hotel ligt in op het eiland Odaiba in de wijk Minato dat bekend staat om zijn kunstdistrict, ontspanning en zakencentrum. Daarnaast zijn de centrumwijken Ginza, Akihabara en Shibuya op een steenworp afstand.

Het Hilton hotel krijgt een gemiddelde 8.5 score van 1250+ beoordelingen.

> Boek nu

#4 The Gate Hotel Asakusa Kaminarimon by Hulic ****

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (5)

Het Gate Hotel Asakusa Kaminarimon by Hurlic is geopend in 2012 en daardoor splinternieuw en van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel bevindt zich in de historische wijk Asakusa gelegen in de het noorden van Tokyo. Je vindt hier enkele van de top bezienswaardigheden van Tokyo zoals de Senso-ji tempel en Skytree (zoals te zien op de foto vanuit het restaurant). Daarnaast is het hotel zeer goed bereikbaar via het openbaar vervoer aangezien het metrostation er praktisch onder ligt. Het restaurant en de bar zijn 24/7 open en serveren alles in Franse stijl.

Het hotel krijgt een 9.0 score uit 950 beoordelingen op booking.com.

> Boek nu

#5 Grand Nikko Tokyo Daiba *****

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (6)

Het Grand Nikko Tokyo Daiba hotel is één van de beste hotels in Tokyo en kan de bezoeker van alle gemakken voorzien. Zo zijn er zes verschillende eetgelegenheden waarvan er één een prachtig uitzicht over de stad biedt. Daarnaast is er een groot openlucht zwembad met ook een prachtig uitzicht over Tokyo. Het Grand Nikko Tokyo Daiba hotel ligt gelegen op het kunstmatige eiland Odaiba dat met de regenboogbrug verbonden is met het centrum van Tokyo. De ligging zeer goed verbonden met het openbaar vervoer of taxi’s.

Het hotel krijgt ook een 9.0 score uit ruim 4.000 beoordelingen op booking.com.

> Boek nu

Andere hotels in Tokyo

Natuurlijk heeft de stad met 38 miljoen inwoners nog veel meer slaapplekken en hotels in de aanbieding. Bekijk ook zeker eens de Hostels, Ryokans of Capsule hotels die wij aanraden. Als je op zoek bent naar een hotel voor tijdens de Olympische Spelen dan hebben we een mooie top 10 gemaakt plus vijf budget slaapplekken.

🛏️ In welke wijken kan je het beste een hotel boeken in Tokyo?

Mocht je zoveel mogelijk van de stad willen zien dan is het belangrijk om te weten dat het openbaar vervoer zeer efficient is en dag en nacht doorgaat. Hierdoor is een hotel in de meest centrale wijken niet altijd een absolute must. De beste wijken om een hotel te boeken zijn; Shibuya, Shinjuku, Akihabara, Chiyoda, Minato, Chuo, Taito, Odaiba, Nihonbashi of Ginza.

💶 Wat kost een gemiddeld hotel in het centrum van Tokyo?

Natuurlijk is dit zeer afhankelijk van je wensen. Een stad als Tokyo heeft hotels in alle soorten en maten en doet daarom niet onder aan het luxe wat je in Londen of New York terugziet. Gemiddelde prijzen voor een goed hotel liggen rond de €70-€80 per nacht.

❌ Waar wil je niet slapen in Tokyo?

Om heel eerlijk te zijn is dit een super lastige vraag. De veiligheid in Japan is zo hoog (veiliger dan Nederland bijvoorbeeld) dat er eigenlijk geen slechte wijken zijn in de stad. Natuurlijk zijn er mindere wijken maar die liggen ver uit het centrum. Neem anders eens een kijkje naar ons wijkoverzicht, dit zijn de centrale wijken/districten die eigenlijk allemaal uitstekende plekken zijn voor een hotel te boeken.

By the way we hebben ook een top 5 hotels voor Kyoto samengesteld!

Top 5 Hotels in Tokyo (Hier wil je echt slapen) - Tokyo.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated:

Views: 6162

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.