20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (2024)

Het aspergeseizoen is begonnen, blijer kun je mij niet maken. Ik ben zonder twijfel een enorme fan van deze seizoensgroente. Of het nu witte asperges, groene asperges, paarse asperges of broccoli asperges zijn. Ik vind ze allemaal even lekker enik verwerk ze maar al te graag in mijn voorjaarsrecepten. Wil jij weten wat de lekkerste asperge recepten ooit zijn? Lees dan snel verder en maak kennis met twintig heerlijke recepten.

1. Frittata met paarse asperge en aardappel

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (1)

Frittata met paarse asperge en aardappel, dat klinkt als een feestje en dat is het ook zeker voor jouw smaakpapillen. Het fijne aan het maken van frittata is dat je hem op honderden verschillende manieren kunt maken. Zelf vind ik het leuk om met seizoensgroente te werk te gaan. Én die koop ik natuurlijk lokaal. Dit keer ga ik voor paarse asperge: verser en lekkerder krijg je jouw frittata niet!

2. Lauwwarme aardappelsalade met asperge en ei

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (2)

Vol en overdadig. Deze lauwwarme aardappelsalade met asperges en eiis om je vingers bij af te likken. Bij witte asperges hoort ei en die twee gaan weer zo heerlijk samen met een gekookt aardappeltje. De kropsla geeft de aardappelsalade een lekkere bite.En de bieslooken de kappertjes geven de aardappelsalade net wat meer pit en het zuurtje van de kwark draagt een heerlijke frisheid bij.

3. Witte asperges met ei

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (3)

Witte asperges met ei: hoe traditioneel wil je het hebben? Het is natuurlijk aspergeseizoen en ik probeer dan altijd zoveel mogelijk van dat heerlijke witte goud te eten. Dit recept is heel eenvoudig. Ik eet het altijd met een lekkere botersaus, aangezien alle asperges daar lekkerder van worden en deze witte asperges met ei zijn daar geen uitzondering op!

4. Groene asperges uit de oven

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (4)

Groene asperges: de ene persoon vindt ze heerlijk, de ander moet er weinig van hebben. Ik ben er zelf in elk geval een enorme fan van!Ik laat je zien hoe je groene asperges kunt grillen in de oven,zodat je een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten. Met name de finishing touch bij dit gerecht is geweldig én spectaculair om te doen. Probeer jij mijn groene asperges uit de oven?

5. Gegrilde asperges met halloumi

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (5)

Halloumi is een traditionele, zoute ongerijpte geitenkaas. In combinatie met asperges vind ik deze kaas top. Het staat bekend om zijn unieke textuur en het vermogen om te worden gegrild of gebakken zonder te smelten. De zachte warme textuur past perfect bij de asperges met knapperige bite.Daarom op het menu:gegrilde asperges met halloumi.

6. Groene aspergesoep

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (6)

Het witte en groene goud van Nederlandse bodem moet, als je het mij vraagt, minimaal één keer in deze tijd van het jaar in de soep. Naast dat de smaak fantastisch is, zitten de asperges boordevol vitamines. Daarom heb ik een kommetje mega gezonde en lekkere groene aspergesoep gemaakt, die je echt moet proeven.

7. Lente frittata met groene asperges

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (7)

Als er weer groene asperges en tuinbonen zijn, dan is voor mij de lente echt begonnen. In het Italiaans heten tuinbonen ‘fave’, wat mij altijd doet denken aan het Engelse fave, want ze zijn mijn favoriet. Je kan de asperges dubbeldoppen (een extra laagje schillen). Zo kan het buiten laagje een beetje bitter zijn. Deze lente frittata met verse tuinbonen en opgeklopte ricottakun je van tevoren maken en bewaren in de koelkast, de opgeklopte ricotta – net slagroom – maakt hem helemaal af.

8. Pasta carbonara met witte asperges

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (8)

De klassieke pastacarbonara, ofwel pasta alla Carbonara, kennen we allemaal waarschijnlijk wel. Traditioneel maak je een echt romige carbonara door het ei rauw door de hete pasta te roeren. Door de hitte van de pasta én de toevoeging van het zetmeelrijke kookvocht waar je de pasta in hebt gekookt, wordt het geklutste ei omgetoverd tot een fluweelzachte saus. Dit keer voeg ik witte asperges toe. Dezepasta carbonara met witte aspergesis ontzettend lekker.

9. Broccolirijst met kip en witte asperges

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (9)

Het leek mij leuk om een fijne maaltijd met extra veel groentete maken, waarbij de witte aspergein de hoofdrol schittert. Samen met kip, broccolirijst en lekker veel verse kruiden. Ik kies er bij dit recept voor om de witte asperges kort te koken. Zo zijn ze perfect gaar, maar niet té zacht. Deze broccolirijst met kip en witte aspergesis insane!

10.Frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (10)

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie, een overheerlijk gerecht voor de lunch. Nog mooier is dat je het bovendien makkelijk mee kunt nemen als lunch- of als picknickgerecht. Deze frittata is vegetarisch, maar als je dat wil kun je hier ook prima wat uitgebakken spekjes aan toevoegen, of bijvoorbeeld wat kipdie je over hebt van een vorige maaltijd.

11. Lasagne van witte asperges

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (11)

Een heel verrassend recept met witte asperges is een lasagne waarin je veel witte asperges verwerkt. Wij zijn er hier thuis grote fan van. Het romige van de saus en dan die heerlijke zachte boterachtige asperges erin… Mijn lasagne van witte aspergesmoet je gewoon geprobeerd hebben.

12.Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (12)

Vroeger hadden we het thuis niet breed, maar als het aspergeseizoenwas aangebroken haastten we ons naar de groenteboer voor een kilo van de beste kwaliteit van dit witte goud. Het lekkerste vind ik de meest klassieke manier; met een botersausje en ei. Maar als er iets te vieren is, serveer ik de witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus. Wat een feestje!

13. Basis aspergesoep

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (13)

Als je fan bent van witte asperges:gooi dan nooit de schillen en harde onderkantjes weg! Dat is eeuwig zonde, want je kunt er namelijk een heerlijke basis voor een fantastische aspergesoep voor maken – óf gebruiken als basis voor een klassieke aspergesaus. Dit keer ga ik aan de slag met mijnbasis aspergesoep.

14. Sandwich met roomkaas, ei en asperges

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (14)

Deze lunch kun je makkelijk in elkaar flansen tijdens je pauze. Deze sandwich met roomkaas, ei en asperges heeft slechts drie (hoofd) ingrediënten en staat binnen no-time op tafel. Om het te maken gebruik ik groene asperges, maar je kunt ook witte aspergesgebruiken. Die zijn tenslotte nu in het seizoen en zolang ze er zijn zou ik er volop van genieten!

15. Lentepizza met asperges, doperwten en een eitje

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (15)

Asperges, of het nu groene of witte zijn, eet ik graag met roomsaus, Parmezaanse kaasen een gepocheerd ei, waarvan de dooier nog mooi zacht is. Waarom deze beproefde combinatie niet naar een pizza halen? Deze lentepizza besmeer ik met een romige crème fraîche saus en maak ik extra smakelijk met een topping van doperwten, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, citroenrasp en rucola. Met deze lentepizza met asperges, doperwten en een eitjehaal je het voorjaar in huis!

16. Groene asperges en radijsjes met pistache-bosuienpesto

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (16)

Wist je dat groene asperges perfect samen gaan met een zelfgemaakte pesto van bosuitjes en pistache? Vooral als je de groene asperges eventjes in de oven schuift en garneert met frisse schijfjes radijs. Mijngroene asperges en radijsjes met pistache-bosuipestois een absolute must try!

17.Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (17)

Linguine met kruidensalsa, doperwten, asperges en ricotta: een frisse voorjaarspasta om helemaal in de Italiaanse sferen te komen. Het is een verrassende combinatie van smaken, die jebinnen 20 minuutjes op tafel zet! Ik maak deze luxe pasta vaak voor dinertjes, mijn familie is er namelijk dop op.

18. Broodje rosbief met groene asperges en blauwe kaas

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (18)

Zin in een lekkere sandwich? Dit broodje rosbief met groene asperges en blauwe kaas en pijnboompitten is mijn nieuwe favoriet. Het broodje is heel makkelijk om te maken, maar nét even dat beetje extra voor de lunch. Vol smaak, textuur en waanzinnige ingrediënten! Ik kan er wel tien van op!

19. Lamsrack met asperges en aardappels

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (19)

Zoek je een gerecht met vlees, lekkere aardappeltjes en wit goud? Maak dan mijn lamsrack met asperges en aardappels. Voor het bereiden van het lamsrack vind ik het altijd belangrijk dat het vlees mooi roze is en zeker niet te ver is doorgegaard – dat is een doodzonde als je het aan mij vraagt. Laat dat je niet afschrikken, want ik leg je stap voor stap uit hoe je het beste resultaat krijgt.

20. Spekbakjes met ei en asperge

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (20)

Op zoek naar het perfecte ontbijt met asperge? Let me introduce you.Dit zijn enorm lekkerespekbakjes met ei en asperges. Ze zijn heel makkelijk om te maken en lekker krokant door het uitgebakken spek. I like it crispy! Je kunt ze goed bewaren en zelfs meenemen naar je werk voor de volgende dag.

20x De lekkerste seizoensgroente ooit: asperge - Miljuschka (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated:

Views: 6022

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.